Vacature Leerkracht groep 3 op ZMOKschool in Den Haag

Onderwijs

Over Insp. W,P. Blokpoelschool

Naam school
Insp. W,P. Blokpoelschool
Contactpersoon
Mevr. H. Blom
Plaats
Den Haag
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
De Insp. W.P. Blokpoelschool is een school voor leerlingen met ernstige gedrags- en opvoedingsproblemen met een externaliserend karakter. Op de school wordt gewerkt met twee stromen, een voor ZMOK leerlingen (didactisch regulier BaO profiel) en een ZMOLK stroom waarbij leerlingen met (ernstige) leerproblematiek in combinatie met gedragsproblematiek onderwijs krijgen. 

De Insp. W.P. Blokpoelschool is onderdeel van 4 TACT, het expertise centrum gedrag van De Haagse Scholen. Wij vervullen een regionale functie met leerlingen vanuit Den Haag en verschillende omliggende gemeentes. De school heeft zich gespecialiseerd in het geven van onderwijs binnen een zeer duidelijke en eenduidige structuur waarbij leerlingen met ernstige gedragsproblematiek weer tot leren kunnen komen. Wij doen dit vanuit onze kernwaarden veiligheid, eigenheid en samenwerking. 

Vanuit een multi-disciplinair team wordt er gewerkt aan de totstandkoming van de hoogst haalbare ontwikkeling van iedere individuele leerling. 

Vacature

Functietitel
Leerkracht groep 3 op ZMOKschool 
Plaatsingsdatum
18-3-2019
Met ingang van
1 april 2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1.0
Aantal uren
40
Omschrijving
Wij zoeken niet zomaar een leerkracht. Wij zoeken een meester of juf die het klassenmanagement in de vingers heeft, een teamspeler is, door heldere en consequente klassenregels een veilige sfeer kan neerzetten én ook leerlingen de basisprincipes van het lezen en rekenen kan leren. Herken jij jezelf? Reageer dan, want we hebben je echt nodig!
We vragen veel, we bieden veel.
Een groep leerlingen die wel willen leren, maar nog weinig succeservaringen heeft opgedaan.
Een jong, gemêleerd team van leerkrachten en ondersteuners. Een mooie afspiegeling van de Haagse samenleving. Een team dat klaarstaat voor elkaar en voor de leerlingen, elke dag opnieuw.
Een school die over twee jaar nieuwbouw krijgt.

De Blokpoelschool is een school voor Speciaal Onderwijs aan leerlingen met ernstige gedrags- en opvoedingsproblematiek (ZMOK). Onze leerkracht van groep 3 heeft een baan dichter bij huis gevonden. Geen files meer voor haar, wel een gemis voor ons. 
Als leerkracht heb je een lesgevende taak en heb je de belangrijke taak een veilig klassenklimaat neer te zetten. Leerlingen zien en hen het gevoel geven van welkom te zijn zet de deur tot leren open. Samen met de Intern Begeleider en de onderwijsondersteuner van de groep vorm je een kernteam en draag je zorg voor de dagelijkse gang van zaken binnen je groep.  Ook werk je nauw samen met onze gedragsspecialisten om te zorgen voor een doorgaande lijn in het preventief werken en het omgaan met ongewenst gedrag.

Voldoe je aan het volgende profiel?
Je bent een gemotiveerde leerkracht en je wilt kinderen die op veel scholen zijn afgewezen weer motiveren om te leren.
Je hebt ervaring met leerlingen met ernstige leerproblematiek, gecombineerd met externaliserende gedragsproblemen. Je bent innovatief en kunt out of the box denken.
Je hebt kennis van de leerlijnen van SO, het basisonderwijs, SBO en/of ZML van CED en kunt deze vertalen naar de praktijk. Of je wilt het werken met leerlijnen leren.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Pabo
Functie-eisen
De vacature is voor 5 dagen per week.
Opleidingseis is de PABO. De salarisschaal is L11.
Ervaring in het (speciaal) basisonderwijs of het speciaal onderwijs Gedrag is een pré. Voor ons is het belangrijker dat je wilt en kunt werken met onze leerlingen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11
Arbeidsvoorwaarden
- een tijdelijke aanstelling voor een jaar met vooruitzicht op een vast contract 
- coachingstraject voor nieuwe leerkrachten
- interne en externe professionalisering en ontwikkelmogelijkheden
- recente CAO PO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.