Vacature Onderwijsmakers / docenten in Utrecht

Onderwijs

Over Academie Tien

Naam school
Academie Tien
Contactpersoon
Dhr. Albert Wijnsma
Plaats
Utrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Beschrijving
ACADEMIE TIEN is een nieuwe school voor vwo, havo en mavo waar leerlingen en docenten samenwerken om persoonlijke leerroutes te ontwikkelen richting een zo mooi mogelijk diploma. MAVO TIEN is meeverhuisd naar ACADEMIE TIEN en zal nog de komende 3 jaar haar huidige leerlingen naar het eindexamen begeleiden. In de komende jaren zal onze school enorm groeien en dat brengt mooie uitdagingen met zich mee. Om deze uitdagingen met ons aan te gaan zijn we dan ook op zoek naar een:

Vacature

Functietitel
Onderwijsmakers / docenten 
Plaatsingsdatum
14-3-2019
Met ingang van
In overleg
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Inleiding
Als school dragen wij bij aan de koers van onze maatschappij. Onze samenleving is aan stevige veranderingen onderhevig en heeft burgers nodig die maatschappelijk betrokken zijn en bijdragen aan een eerlijke verdeling in onze samenleving. Daarom is de klas op Academie Tien geen plek waar slechts kennis wordt geconsumeerd, maar een kennismaking met de wereld én met jezelf. We bieden ruimte om na te denken over hoe de wereld in elkaar zit en welke plek een leerling hierin wil innemen. Zo leiden we leerlingen op tot autonome en veerkrachtige volwassenen.

Opleiden en ontwikkelen
In een wereld waarin beroepen – en de kennis en vaardigheden die daarvoor vereist zijn – in hoog tempo evolueren, is één van de meest belangrijke vaardigheden die we leerlingen kunnen meegeven het vermogen om te leren. Op Academie Tien willen we die houding als docenten voorleven. Omdat we een voorbeeld voor leerlingen willen zijn, maar ook omdat we geloven dat je ontwikkeling als docent niet eindigt na het afronden van de lerarenopleiding, maar daar juist begint. We streven ernaar om docenten verder op te leiden tot professionals die in staat zijn zichzelf te ontwikkelen.

Karakteristieken van het onderwijs op Academie Tien
Academie Tien is een jonge school in ontwikkeling. Leerlingen kunnen bij ons een mavo-, havo- of vwo-diploma behalen. Leerlingen volgen vakken op het niveau dat bij ze past. Zo kan een leerling met een havo-programma bijvoorbeeld het vak Engels op vwo-niveau volgen. Niet omdat hoger beter is, maar omdat wij een leerroute willen bieden die bij een leerling past. Leerlingen maken daarnaast (onder onze begeleiding) keuzes in hun rooster. Zo kunnen we tijd maken voor vakken die extra aandacht vragen, of juist voor de verdieping in een onderwerp waardoor een leerling gefascineerd is. Ons curriculum is opgebouwd aan de hand van leerdoelen. Op die manier kunnen we gerichte keuzes maken, een sterke opbouw van ons onderwijs garanderen, en ruimte bieden aan de creativiteit van docenten.

Wij zoeken onderwijsmakers
Op dit moment zoeken wij onderwijsmakers: docenten die lesgeven en tegelijkertijd het onderwijs ontwikkelen. 
Daaronder verstaan wij:
- Het nadenken over en uitwerken van een op leerdoelen gebaseerd curriculum;
- Het ontwikkelen van lesmateriaal dat uiting geeft aan de onderwijsvisie van de school en de leerdoelenstructuur van het curriculum;
- Het begeleiden en ondersteunen van collega’s bij onderwijsontwikkeling.
Het ontwikkelen van onderwijs is wat ons betreft een kerntaak binnen onze school. Wij vragen toekomstige onderwijsmakers dan ook om een deel van hun tijd expliciet aan deze ontwikkeling te besteden.
Hieronder noemen we kenmerken van het profiel van onderwijsmakers dat wij in ons hoofd hebben. Echter: laat je niet tegenhouden als je niet aan alle onderstaande kenmerken voldoet. Wij laten ons graag verrassen.

Wij komen graag in contact met bevlogen docenten die:
- Lesgeven in één van de volgende vakken: Nederlands, geschiedenis, aardrijkskunde, natuurkunde, scheikunde, of biologie.
- Ruimte hebben om voor 0,8 tot 1,0 fte aan de slag te gaan;
- Ervaring hebben met het ontwikkelen van eigen lesmateriaal;
- Ervaring hebben met het uitdenken van leerlijnen binnen hun vakgebied;
- Een brede interesse hebben en dus bereid zijn om over de grenzen van hun eigen vakgebied te kijken;
- Zichzelf graag verder willen ontwikkelen en bereid zijn om zichzelf verder te specialiseren;
- Het leren van en met andere collega’s als een verrijking te zien;
- Affiniteit hebben met zowel onderbouw- als bovenbouwprogramma’s.

Wij bieden:
- De kans om mee te bouwen aan een nieuwe school.
- De mogelijkheid om in een klein team van andere onderwijsmakers een curriculum op te bouwen.
- Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en expertise op te bouwen;
- Aansluiting bij een energiek, leergierig en open team.

Procedure en tijdspad
De sluiting van de vacature is op 5 april 2019. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een selectiegesprek. Je kunt solliciteren door het insturen van je cv en motivatiebrief. Wij vinden het prettig om in je motivatiebrief alvast te lezen waarom juist de hierboven beschreven rol als onderwijsmaker je aanspreekt en welke ervaring en kwaliteiten je op dit gebied meebrengt. 

In de tweede ronde vragen we kandidaten om een proefles te geven.
Mocht je vragen hebben over deze vacature, mail gerust naar awijnsma@academie-tien.nl
 
Meer informatie:
Sluitingsdatum: 05-04-2019
FTE-marge: 0,8-1.0
Duur functie: Tijdelijk, met uitzicht op vast

Contactgegevens voor informatie:
Naam leidinggevende: Albert Wijnsma
E-mail werk: awijnsma@academie-tien.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.