Vacature Technisch Onderwijs Assistent natuurkunde/biologie (1fte) in Zeist

Onderwijs

Over Christelijk Lyceum Zeist

Naam school
Christelijk Lyceum Zeist
Contactpersoon
Afdeling P&O
Plaats
Zeist
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Christelijk Lyceum in Zeist is een school voor theoretische leerweg, havo, atheneum, tweetalig atheneum en tweetalig gymnasium. De school telt ca. 1.370 leerlingen. Alle leerlingen en docenten hebben de beschikking over een MacBook.
Er is veel aandacht voor internationalisering.
 
De school heeft regelmatig vacatures voor ‘native speakers’ voor de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, wiskunde, Engels, beeldende vorming en drama. De school werkt met een 50-minutenrooster. Binnen het Christelijk Lyceum zijn ongeveer 100 docenten werkzaam en 25 onderwijsondersteunende collega's. De directie bestaat uit de rector, een conrector en 5 teamleiders.

Vacature

Functietitel
Technisch Onderwijs Assistent natuurkunde/biologie (1fte) 
Plaatsingsdatum
13-3-2019
Referentienummer
126329
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Aantal uren
40
Omschrijving
Het Christelijk Lyceum Zeist zoekt een Technisch Onderwijs Assistent natuurkunde/biologie (1 fte)

We zoeken per direct een geïnspireerde en inspirerende onderwijs assistent voor de vakken natuurkunde, biologie en NLT.

Werkzaamheden
Je assisteert de docenten Natuurkunde, Biologie en Natuur, leven & technologie (NLT) tijdens hun praktijklessen. De werkzaamheden zijn onder andere:
 • het voorbereiden en uitvoeren van demonstraties en practica;
 • het instrueren van leerlingen bij de uitvoering van practica, onderzoek en (profiel)werkstukken;
 • het houden van toezicht op de leerlingen in de practicumruimtes wanneer zij zelfstandig werkzaamheden verrichten;
 • aanschaf en onderhoud van practicummateriaal;
 • (mede) ontwikkelen van nieuwe practica.

De werkzaamheden vinden grotendeels plaats binnen de vaksecties natuurkunde en NLT, maar inzet binnen de vakken biologie en scheikunde hoort ook bij deze functie.

CVO Groep Zuidoost-Utrecht
Als open christelijke scholengroep voor het voortgezet onderwijs in Zuidoost-Utrecht doen we er alles aan om een fijne en veilige leeromgeving te creëren. Dat doen we met vijf  verschillende scholen met elk hun eigen karakter. Wij spelen als CVO Groep in op ontwikkelingen in de samenleving en anticiperen op maatschappelijke behoeftes. Kwaliteit bieden aan leerlingen en ouders, voortdurend op zoek gaan naar verbeteringen en een inspirerende werkomgeving bieden aan medewerkers, daar doen we het voor. De CVO Groep Zuidoost Utrecht heeft een samenwerkingsverband met de hogeschool HAN (ALO-opleiding), de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Christelijk Lyceum Zeist
Wij zijn een school waar leerlingen, docenten en andere medewerkers actief aan hun eigen ontwikkeling werken. Leren doen we namelijk allemaal. Het Christelijk Lyceum Zeist kent de volgende opleidingen: vmbo-tl, (tweetalig) havo, (tweetalig) atheneum en tweetalig gymnasium. Onze visie op goed onderwijs? Bouwen aan goede relaties met leerlingen en docenten, kennis vergroten en sturen op autonomie. Daarnaast is het leren samenwerken een belangrijk onderdeel van de opleidingen: met de leerling als eigenaar van het leerproces en de onderwijsgevende als inspirator en regisseur.

De vakgroep bèta
De vakgroep bèta bestaat uit een twintigtal enthousiaste docenten en TOA’s, die graag samen werken aan nieuwe werkvormen, practica en demonstratieproeven. Interdisciplinair werken is een belangrijk speerpunt bij het vak NLT, maar ook daarbuiten zoeken de bètasecties graag de samenwerking op. We vinden het belangrijk de leerlingen een kritische, onderzoekende houding aan te leren. Kookboekpractica zul je bij ons dan ook niet veel zien.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Je bent dienstbaar, maar neemt ook graag zelf initiatief. Je bedenkt creatieve oplossingen en hebt oog voor didactiek. Je werkt nauwkeurig en bewaart overzicht. Je hebt er plezier in te werken met jongeren en met veel verschillende collega’s. Je bent flexibel en kunt uiteenlopende werkzaamheden goed combineren binnen het ritme en de hectiek van een school.

Je opleidingsniveau is minimaal mbo-niveau in een technische richting. Een opleiding tot TOA of ervaring met werken als TOA binnen het onderwijs is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
6
Arbeidsvoorwaarden
We bieden een salaris afhankelijk van werkervaring in salarisschaal 6 (van € 1.834,- tot € 2.635,- bruto bij een fulltime benoeming). En verder:
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • arbeidsvoorwaarden conform de cao-vo;
 • een financiële tegemoetkoming in reis- en verhuiskosten;
 • goede begeleiding voor beginnende collega’s;
 • de mogelijkheid om opleidingen te volgen;
 • korting op je zorgverzekering;
 • deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reageer op deze vacature door op de sollicitatiebutton te klikken en je gegevens in te vullen. Jouw motivatie en cv kun je uploaden en meezenden met het formulier. De vacature sluit op 30 maart a.s.

Voor meer informatie over de vacature Technisch Onderwijs Assistent natuurkunde/biologie kun je contact opnemen met Kees van Domselaar (plv. rector) via k.vandomselaar@clz.nl of 06-54301454. Voor vakinhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Garmt de Vries, sectieleider natuurkunde, g.devries@clz.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.