Vacature docent Nederlands 2e graad in Nijmegen

Onderwijs

Over Montessori College Nijmegen-Groesbeek

Naam school
Montessori College Nijmegen-Groesbeek
Contactpersoon
Mevr. M. van Thiel
Plaats
Nijmegen
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Het Montessori College is een zelfstandige brede vo-school (vwo, havo, vmbo) met vestigingen in Groesbeek en in Nijmegen. Met zo’n 250 medewerkers wordt onderwijs verzorgd aan 1850 leerlingen. Wij vormen een werkplaats voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en een plezierige leefgemeenschap met aandacht en ruimte voor elkaar. Het Montessori College ziet onderwijs als deel van de totale ontwikkeling van de leerling. Een ontwikkeling naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Sinds het ontstaan van het Montessori College in 1993 hebben schoolleiding en medewerkers met veel energie gewerkt aan het vormgeven van montessorionderwijs voor zeer uiteenlopende groepen leerlingen. Daarbij worden de grondslagen van de montessoripedagogiek niet alleen als leidraad voor het onderwijs genomen, maar ook voor de organisatieontwikkeling. Er wordt gewerkt met kernteams die vergaande verantwoordelijkheden en bevoegdheden hebben m.b.t. onderwijs en begeleiding om handen en voeten te geven aan het begrip ‘lerende organisatie’.

De leiding van de school werkt vanuit een sterke visie en geeft tegelijkertijd veel ruimte aan talenten en eigenheid van teams en docenten. Ondanks de prima prestaties van het Montessori College staat zij niet stil maar zet in op verdere kwaliteitsverbetering.

Vacature

Functietitel
docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
13-3-2019
Met ingang van
01-08-2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,6 tot 2,0 fte
Omschrijving
Het Montessori College vormt een werkplaats voor een krachtige persoonlijke ontwikkeling en een plezierige leefgemeenschap met aandacht en ruimte voor elkaar. Ons uitgangspunt is dat elk kind is geboren met de behoefte zich te ontwikkelen en dat het behoefte heeft aan positieve feedback van zijn directe omgeving.
Wij stimuleren het ontdekken van de eigen talenten, interesses en creativiteit, zodat leerlingen flexibel kunnen inspelen op ontwikkelingen in de toekomst. Leren gebeurt zo veel mogelijk door praktisch bezig te zijn. Het Modern Montessori vmbo biedt een bedrijvige omgeving, waarin zowel binnen als buiten de school geleerd wordt.
 
 Wij zoeken een teamplayer, breed ge├»nteresseerd, verbindend, vol humor en met passie voor vmbo leerlingen
 
 

Eisen

Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden


de CAO-voortgezet onderwijs is van toepassing

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Voor meer informatie over onze school en organisatie verwijzen wij naar onze website, met name het onderdeel "onze school". Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met de sectordirecteur Stephan Haukes, via 024-328 70 00.
 
De procedure  
Uw brief met motivatie en curriculum vitae kunt u sturen naar de sectordirecteur Stephan Haukes
via e-mail: po@montessoricollege.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.