Vacature Afdelingsleider 2e leerjaar in Weesp

Onderwijs

Over Vechtstede College

Naam school
Vechtstede College
Contactpersoon
Mevr. A. Kroeze
Plaats
Weesp
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
Het Vechtstede College is een middelgrote school voor mavo, havo, vwo en tweetalig vwo in Weesp. Wij combineren gedegen onderwijs met vernieuwingen, bijvoorbeeld op het gebied van ICT.

In ons onderwijs stellen we aan leerlingen hoge eisen, maar bieden we ook veel ruimte. Dat leidt tot goede resultaten, enthousiaste leerlingen en veel belangstelling van toekomstige leerlingen en hun ouders. Onze havo draagt al enkele jaren het predicaat Excellent.

Vanuit deze stabiele basis werken we onder meer aan digitalisering. Al onze leerlingen en docenten werken met een Chromebook en de Google Classroom-omgeving. Daarnaast staan we bekend om de aandacht voor kunst & cultuur. Elk jaar zijn veel leerlingen en docenten betrokken bij onze culturele activiteiten, zoals het Vechtstede Theater, het Open Podium en VSC Cultureel.

Het Vechtstede College maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.

 

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider 2e leerjaar 
Plaatsingsdatum
12-3-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
Vanuit een warm maar duidelijk pedagogisch klimaat geven we ons onderwijs vorm. We zijn ambitieus, innovatief en toekomstgericht, hebben hoge verwachtingen van leerlingen en willen uitdagend, toekomstbestendig en gedifferentieerd onderwijs aanbieden. Het gebruik van ICT speelt hierbij een grote rol. We besteden veel aandacht aan burgerschap en vinden het van belang dat leerlingen kennis maken met een breed aanbod van culturele activiteiten. Momenteel is er een grote verbouwing gaande. In het nieuwe schooljaar zijn we gehuisvest in één gebouw met uitstekende voorzieningen voor leerlingen en medewerkers.

De havoafdeling bezit het excellentiepredicaat 2019-2021. Het tweetalig vwo is een bloeiende en volledig gecertificeerde senior tweetalig onderwijs (tto) school. De havo- en vwo-afdeling hebben de waardering goed van de onderwijsinspectie, de mavoafdeling de beoordeling voldoende.

 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
De huidige afdelingsleider gaat na een lang dienstverband met pensioen. We zoeken dan ook per 1 augustus 2019 een nieuwe collega. De nieuwe afdelingsleider is verantwoordelijk voor een goede verbinding tussen het eerste leerjaar en de drie bovenbouwafdelingen. In de vwo-afdeling ligt o.a. de opdracht om het tweetalig onderwijs verder te versterken en de reguliere vwo-afdeling scherper te profileren. De nieuwe afdelingsleider is leidinggevende van de coördinator tweetalig onderwijs (TTO). In de havo-afdeling is de opdracht om in overleg met de afdelingsleider van 3-4-5 havo de gerichte havoaanpak/-didactiek verder te ontwikkelen. In de mavo-afdeling is de opdracht om door een pedagogisch en didactisch mavobeleid de afdeling een herkenbaar profiel te geven waar leerlingen en docenten trots op zijn.  

De afdeling bestaat uit ca. 260 leerlingen. De afdelingsleider is lid van de schoolleiding die bestaat uit rector, plaatsvervangend rector en vijf afdelingsleiders. Voor het takenpakket van afdelingsleider is 0,8 fte beschikbaar. Aangezien de afdelingsleider ook een (beperkte) lestaak heeft is een onderwijsbevoegdheid nodig.

Als kandidaat voor deze vacature:
- bezit je een duidelijke pedagogische en onderwijskundige visie;
- ben je voor leerlingen en medewerkers makkelijk benaderbaar en voor hen zichtbaar in de dagelijkse praktijk;
- heb je oog voor innovatie en voor nieuwe inhoudelijk goed onderbouwde onderwijsconcepten;
- ben je een teamspeler en verbinder, samenwerkingsgericht, sociaal vaardig en een goede organisator;
- kun je inspirerend en motiverend leidinggeven en geef je medewerkers veel professionele ruimte;
- kun je leerlingen en medewerkers in verschillende situaties passend aanspreken.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LD
Arbeidsvoorwaarden
Salariëring is op basis van kennis en ervaring in schaal LD van de cao-vo.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk woensdag 27 maart 2019.

Op dinsdag 2 april 2019 vinden de 1e ronde gesprekken plaats vanaf 14.00 uur.
Een eventuele 2e ronde gesprekken vindt plaats maandag 8 april 2019 vanaf 17.00 uur

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marcel van Dijk (0294805250). Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Larissa ten Broeke , afdeling P&O, tel 035-6926721
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.