Vacature Teamleider mavo/havo/vwo in Almelo

Onderwijs

Over CSG Het Noordik

Naam school
CSG Het Noordik
Contactpersoon
Mevr. Jessica Bouwhuis
Plaats
Almelo
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
CSG Het Noordik is een christelijke scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium met vestigingen in Almelo, Vriezenveen en Vroomshoop. In totaal heeft de school, verspreid over de vestigingen, ongeveer 3300 leerlingen en 370 personeelsleden. Iedere vestiging heeft zijn eigen traditie en schoolcultuur en profileert zich hiermee binnen de kaders van de school.

Onderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van mensen, zodat zij kunnen deelnemen aan vervolgonderwijs, werk en het maatschappelijke verkeer. Voor ons betekent dit dat elke leerling telt: iedereen verdient kwalitatief goed onderwijs en krijgt de mogelijkheid eigen talenten te ontwikkelen. In ons onderwijs vormen vakinhoud en vaardigheid het fundament en werken we daarnaast aan het ontwikkelen van een persoonlijke levenshouding. Dat doen we met een activerende didactiek en door samenwerkend leren.

Wij leren en werken in een sfeer van vertrouwen, openheid en aandacht. Wij houden rekening met talenten, eigenschappen en persoonlijke situaties van onze leerlingen en medewerkers. Al onze medewerkers geven vanuit een persoonlijke beleving van het christelijk geloof vorm en inhoud aan het onderwijs.

CSG het Noordik wil voor haar medewerkers een professionele werkgever zijn. Alle medewerkers dragen bij aan het gezamenlijk resultaat en aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Dit vereist van onze medewerkers een instelling waarbij onderlinge samenwerking, vertrouwen, respect en collegialiteit nadrukkelijk aanwezig zijn. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat wij als werkgever en medewerkers aandacht geven aan en kansen creëren voor eigen en andermans ontwikkeling. Medewerkers voelen zich verantwoordelijk en werken met een permanent oog voor kwaliteit. Het bieden van mogelijkheden tot zelfontplooiing is vanzelfsprekend. Wij hebben scholingsplannen die uitgewerkt worden in een jaarlijks scholingsaanbod, waarop medewerkers kunnen intekenen. Aan personeelsleden wordt de mogelijkheid geboden een EHBO/AED-cursus en/of BHV-cursus te volgen.

Naast de bovenstaande scholingsmogelijkheden biedt CSG Het Noordik nog andere arbeidsvoorwaarden, zoals salarissen conform de CAO-VO gebaseerd op het functiewaarderingssysteem FUWA–VO,een gunstige eindejaarsuitkering, regelingen als het fietsplan, betaald en onbetaald ouderschapsverlof en bedrijfsfitness. Voor onderwijsondersteunend personeel zijn flexibele werktijden bespreekbaar. Dankzij de gunstige verlofregeling zijn onderwijsondersteunende personeelsleden alle schoolvakanties vrij net als de docenten. Met uitzondering van de zomervakantie. Deze vakantie is voor onderwijsondersteunend personeel vijf weken.

Kortom: kies voor een uitdagende functie bij een goede werkgever als
CSG Het Noordik, waarbij aandacht is voor zowel de mens als resultaat!
Bijzonderheden
Past ons profiel bij jou en wil je graag bij Het Noordik komen werken? Dan zijn we erg benieuwd naar jou en waarom jij denkt dat jouw profiel met dat van ons overeenkomt.

Vacature

Functietitel
Teamleider mavo/havo/vwo 
Plaatsingsdatum
12-3-2019
Met ingang van
01-08-2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 FTE
Omschrijving
Heb je een duidelijke onderwijsvisie en weet jij teams en collega’s daarin met elkaar te verbinden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Wij zijn met ingang van 1 augustus aanstaande op zoek naar een:
 
Teamleider mavo/havo/vwo
(0,8 – 1 FTE) tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband.
 
Wie zijn wij
CSG Het Noordik is een scholengemeenschap met een christelijke grondslag. Wij geloven dat onze wortels ertoe doen voor de samenleving van morgen. Onze medewerkers zetten zich in om de talenten van leerlingen optimaal te ontplooien en hun kennis te vermeerderen. Dit doen we door onderwijs te bieden van hoge kwaliteit in een uitdagende, inspirerende en veilige omgeving.
 
De vestiging Vroomshoop
Onze vestiging in Vroomshoop is een school voor vmbo en voor de onderbouw havo en vwo. We werken we in vier afzonderlijke onderwijsteams: een vmbo-BB team, een vmbo-KB team, een mavo-team en een havo/vwo onderbouw team. Als teamleider mavo/havo/vwo maak je deel uit van de schoolleiding die bestaat uit één directeur en twee teamleiders. Onze vestiging heeft circa 80 medewerkers, waarvan 30 medewerkers in het Mavo- en Havo/Vwo onderbouw team.
Als vestiging werken we aan de doelstellingen van het strategisch beleidsplan, waaronder didactisch coachen. Hierbij is maatwerk en de ontwikkeling van de autonomie van elke leerling een belangrijk speerpunt. Een goede zorgstructuur binnen passend onderwijs is hiervoor een voorwaarde.
Om dit te bewerkstelligen zijn wij in transitie naar een andere organisatie van het onderwijs. De vestiging Vroomshoop speelt in op de behoefte van de maatschappij op gebied van technologie. Door nauw samen te werken met bedrijven biedt Vroomshoop eigentijds onderwijs, wat aansluit bij de toekomstige behoeften van het bedrijfsleven.
 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads of Overige
Functie-eisen
De functie
Met jouw onderwijsvisie weet jij het strategisch beleidsplan te vertalen naar een meerjarige onderwijsprogrammering in samenspraak met de teams. Je initieert en stimuleert verbeteringen, en stuurt bij waar nodig. Daarbij staat de onderwijskwaliteit altijd bovenaan.
 
Als teamleider stuur je de teams mavo en havo/vwo onderbouw aan waarbij het jouw uitdaging is om de afzonderlijke teams krachtig(er) te maken en te houden binnen onze school. Je bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en profileren van de brede mavo en havo/vwo onderbouw in onze school. Daarnaast draag je zorg voor een goede doorstroom van leerlingen naar de bovenbouw op de vestiging Noordikslaan.
In je rol als leidinggevende inspireer, stimuleer en coach je de teamleden in hun ontwikkeling en in de ontwikkeling van de school. Je geeft helderheid over waar verantwoordelijkheden liggen en geeft collega’s vertrouwen, zodat zij in vrijheid en als professional hun onderwijs kunnen en willen vormgeven.
 
Wie ben jij
Jij bent een teamleider die:
  • een duidelijke onderwijsvisie heeft, vooruit kijkt en mensen daarin mee kan nemen;
  • in het bezit is van een tweedegraads lesbevoegdheid en een aanvullende master op het gebied van management heeft gedaan, of bereid is deze te volgen;
  • ervaring heeft met leidinggeven;
  • in staat is om draagvlak te creëren;
  • een bijdrage levert aan de christelijke identiteit van onze school;
  • bekend is met het werkgebied, de dorpscultuur en affiniteit heeft met de positionering van de school binnen het dorp.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij
  • een unieke kans je verder te ontwikkelen en te ontplooien op een vernieuwende school;
  • ruimte en tijd om jezelf te blijven professionaliseren;
  • een Noordik-brede aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • inschaling in schaal 12 conform de cao-vo;

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Jouw sollicitatie
Ben jij enthousiast? Stuur dan je sollicitatie in via www.OnderwijsSelect.nl en laat ons weten waarom jij vindt dat wij een match zijn en waarom jij kiest voor CSG Het Noordik.
Je sollicitatiebrief kun je richten aan Jessica Bouwhuis, medewerker P&O/PSA. De sluitingsdatum van de vacature is 29 maart a.s. Na deze datum wordt de vacature offline gehaald en is solliciteren niet meer mogelijk.
 
De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 2 april en de tweede ronde op 16 april. Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze zal plaatsvinden in de week van 8 april.
 
NB. Onze vacatures worden, soms zonder ons medeweten, ook op andere vacaturesites geplaatst. Solliciteren kan uitsluitend via onze eigen website www.OnderwijsSelect.nl.
 
Vragen?
Wil je meer weten over de vestiging en de functie? Vraag een informatiepakket aan, of neem contact op met de vestigingsdirecteur, de heer Patric Wigman, via tel.: 06 – 41519892 of via mail: p.wigman@noordik.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.