Vacature Docent Wiskunde 1e en 2e graad in Arnhem

Onderwijs

Over Montessori College Arnhem

Naam school
Montessori College Arnhem
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
Arnhem
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Montessori College Arnhem is een school voor havo/mavo met 725 leerlingen. De school heeft een tweejarige brugperiode. "Leer me het zelf te doen" (Montessori) en "ieder kind te helpen worden wat het is" (Boeke), zijn de uitgangspunten van de school. Montessori College Arnhem wil dat leerlingen bij het verlaten van de school zelfvertrouwen hebben en zelfstandig zijn. Vanaf de start van hun schoolcarrière krijgen leerlingen medeverantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Zij worden daarbij begeleid door docent en mentor. Met behulp van weektakenplanningen leren zij keuzes maken. In de bovenbouw kunnen leerlingen in keuzewerktijd bij docenten extra hulp krijgen of huiswerk maken. Via ItsLearning en Magister kunnen ouders thuis de ontwikkeling van hun kind volgen. De school werkt nauw samen met de ouders via de communicatiedriehoek 'leerling, ouders en school'. De visie van de school is, dat je niet alleen leert met je hoofd, maar ook met je hart en handen. In het eerste jaar komt dit in de leergebieden en in de keuzecursussen tot zijn recht. In de hogere leerjaren zijn er per leerjaar verschillende vakoverschrijdende thema's in het onderwijscurriculum opgenomen. Sfeer maak je samen. Leerlingen worden daarom betrokken bij verschillende activiteiten zoals duurzaamheids- en goede doelen acties, schoolfeesten, het aankleden en opruimen van de school en het geven van voorlichting aan kinderen en ouders. Montessori College Arnhem ligt vlakbij het station en is prima bereikbaar met de fiets, bus of trein.
 

Vacature

Functietitel
Docent Wiskunde 1e en 2e graad 
Plaatsingsdatum
11-3-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Vast
FTE
0,5 - 1,0
Omschrijving
Docenten Wiskunde 1e en 2e graad 0,5 – 1,0 FTE (vaste aanstelling)
Ben jij een creatieve docent wiskunde? Laat jij leerlingen experimenteren en zelf ontdekken? Werk jij graag mee aan toekomstgericht Montessori onderwijs? Denk en werk jij het liefst vanuit kansen en spreekt de werkwijze ‘leer mij het zelf te doen’ jou erg aan? Ga dan aan de slag als docent wiskunde op het Montessori College in Arnhem!

WAT GA JE DOEN?
Wiskunde les geven! Dit doe jij op een enthousiaste en bruisende manier. Het is je tweede natuur om te bekijken wat onze leerlingen nodig hebben. Waar nodig pas jij je werkvormen daar op aan. Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige en energieke collega voor je team. Samen met je team krijg je ontwikkeltijd om te bouwen aan toekomstgericht onderwijs. Onze brede Montessori doelen: maatschappelijke betrokkenheid, creativiteit en persoonlijk leiderschap passen bij jou. Je herkent jezelf in de woorden: lef, samenwerken en groei.
 
Waarom werk ik op het Montessori Arnhem?
‘Ik mag hier, meer dan op andere scholen, experimenteren met de vakinhoud en de lesmethode!’
‘Voor mij is het samenwerken in een cluster, op een gezellige en warme school een groot pluspunt’
‘De samenwerking en een enthousiast team om mij heen’
 
OVER ONS
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlakbij het centraal station van Arnhem. De school is goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met ruim 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare school voor tweefasen-vwo, havo en mavo. Wel hebben we een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw vak binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij ook belangrijk. Wanneer je bij ons begint, krijg je een training over het Montessori-onderwijs en word je bijvoorbeeld begeleid door één van onze docentcoaches. Zo zorgen wij voor een goede start!
 
WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou een inspirerende en uitdagende werkomgeving op een van onze scholen. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
 • Heb jij nu een vast dienstverband? Dan behoort starten met vast dienstverband zeker tot de mogelijkheden!
 • Je kunt parttime of fulltime aan de slag (minimaal 0,5 tot 1,0 FTE)
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB of LC. Je salaris bedraagt dan minimaal € 2.698,00 per maand (LB) en maximaal € 4.775,00 per maand (LC). (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
 • 8% vakantietoeslag.
 • Een eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen te doen via Coolblue en Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP. 
 • Vakantieverlof tijdens de schoolvakanties.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere wiskundedocenten.
 • Mogelijkheid om door te groeien binnen zowel het Montessori College als binnen Quadraam.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT BRENG JE VERDER MEE?
Om de functie succesvol in te vullen, ben je in het bezit van een 1e of 2e graads bevoegdheid Wiskunde. Ook nodigen wij je van harte uit kennis te komen maken als je nog in opleiding bent en bijna je bevoegdheid op zak hebt. Ben jij een zij-instromer? Ook dan komen wij graag met je in contact!
 
LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Montessori College Arnhem lees je op www.quadraam.nl en www.montessoriarnhem.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze directeur, Sander Luttje. Sander is te bereiken via 026-3209830 of per mail: s.luttje@montessoriarnhem.nl. Ook kun je contact opnemen met Marieke de Wildt van HappyCapital HRM op telefoonnummer 06- 456 41 694 (app mag ook) of per mail: marieke@happycapitalhrm.nl.
 
Reageren kan tot 1 april 2019.
 
Ook nodigen wij jou van harte uit een dagje mee te lopen of kennis te maken met een van je toekomstige collega’s. Tot binnenkort!
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.