Vacature Docent Nederlands eerste graads in Amsterdam

Onderwijs

Over School at Sea

Naam school
School at Sea
Contactpersoon
Dhr. Pascal Tak
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
School at Sea is een schoolprogramma voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo (14-16 jr), die een extra uitdaging zoeken naast hun normale schoolwerk. School at Sea laat hen theorie in praktijk brengen en hun talenten en competenties ontwikkelen.
 
Ieder jaar vertrekt het Tall Ship van School at Sea in oktober met +/- 34 leerlingen van verschillende (Nederlandse) scholen naar de Caraïben en keert terug in april. Tijdens dit zes maanden durende project volgen de leerlingen het normale onderwijs van de bovenbouw havo/vwo en daarnaast lessen uit het School at Sea curriculum. De leerlingen gaan op de plekken die het Tall Ship aandoet aan wal voor expedities en culturele uitwisselingen en ze leren om het schip zelf te varen. 
Bijzonderheden
School at Sea is een stichting. Om de kosten voor de deelnemende leerlingen zo laag mogelijk te houden ontvangt het team van School at Sea voor hun inzet geen volledig salaris. School at Sea biedt een onkostenvergoeding en kost en inwoning gedurende de reis én natuurlijk een onbetaalbare ervaring. 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands eerste graads 
Plaatsingsdatum
28-2-2019
Met ingang van
half oktober 2019
Soort vacature
Parttime
Aantal uren
nvt
Omschrijving
Mee als docent?
Ben jij een onderwijsprofessional die wil groeien in zijn beroepsrol en die zijn grenzen wil verleggen?
Elk jaar zijn er vacatures voor het docententeam aan boord.
Het docententeam bestaat uit vier eerstegraads bevoegde vakdocenten en de, eveneens eerstegraads bevoegde, onderwijscoördinator.
Bij de teamsamenstelling streven we naar een balans tussen de vakgebieden (talen, bètavakken en gammavakken).
 
Wat betekent werken aan boord?
Bij School at Sea ben je medeverantwoordelijk voor de begeleiding van het reguliere schoolwerk, expedities, praktische opdrachten en de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen.
Je werkt bij School at Sea als docent in een nautische context, waarin de kapitein de eindverantwoordelijkheid draagt. Het team als geheel bestaat uit docenten en nautische bemanning. Binnen het team is er een meer hiërarchische structuur dan je op school gewend bent. De kapitein overlegt met de eerste stuurman en de onderwijscoördinator en neemt vervolgens indien nodig een beslissing over lopende zaken.
 
Wat betekent leven aan boord?
De ruimte aan boord van het schip is beperkt en je deelt deze met ruim veertig anderen. Gedurende de dag werk en leef je in de gemeenschappelijke ruimtes met je leerlingen en je collega’s, van wie één ook je hutgenoot is. Maaltijden worden op vaste tijden geserveerd en de keukendienst bepaalt wat de pot schaft. Kortom: je werk en je privéleven lopen zes maanden lang in elkaar over en je geeft een aanzienlijk deel van je privacy en autonomie op.
Anderzijds zie je de oceaan aan je voorbij glijden als je in de zon op het dek zit met de frisse zeewind in je gezicht. Misschien sta je ’s nachts buiten onder een stralende sterrenhemel, terwijl dolfijnen sporen nalaten in de lichtgevende algen naast het schip.
Tegen een achtergrond van wuivende palmbomen neem je tijdens je middagpauze een duik in het azuurblauwe water van de baai van het Caraïbische eiland waar het schip voor anker ligt…

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wat verwachten we van docenten?
Je bent er tijdens School at Sea voor de leerlingen.
 
-   Als vakdocent: vakinhoudelijk en vakdidactisch sterk
Je bent eerstegraads bevoegd in één of meerdere vakken;
Je hebt uitvoerige kennis van zaken in je eigen vak en aanverwante vakgebieden in het eerstegraads veld;
Je draagt bij aan het zelfstandig leerbaar maken van je eigen vak(gebied) voor de leerlingen aan boord en treedt hierbij coachend op;
Je begeleidt expedities en praktische opdrachten van School at Sea binnen je eigen vak(gebied).
 
-   Als mentor: interpersoonlijk-pedagogisch sterk
Je hebt aansluiting met de doelgroep (bb havo/vwo);
Je hebt oog voor de persoonlijke ontwikkeling en studievoortgang van de leerlingen;
Je weet leerlingen te stimuleren en differentieert in je benadering.
 
-   Als onderwijsprofessional: reflectief en ontwikkelingsgericht
Je hebt zicht op je eigen ontwikkelpunten en bent in staat en bereid hier aan te werken;
Je staat open voor feedback;
Je kunt reflecteren op wat werken binnen de kaders van School at Sea voor jou als (onderwijs)professional en als persoon betekent.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
zie onder
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden we docenten?
-   Je krijgt de gelegenheid bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van leerlingen op manieren die de ‘schoolse’ context overstijgen;
-   Je hebt de mogelijkheid om zelf te groeien als professional, met name in de omgang met en begeleiding van (bovenbouw)leerlingen;
-   Je maakt een unieke en onvergetelijke reis en komt op plaatsen die je anders waarschijnlijk nooit zou bezoeken;
-   Je ontvangt geen regulier docentensalaris, maar een onkostenvergoeding aangevuld met kost en inwoning aan boord.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Stuur je CV en motivatie aan schoolwerk@schoolatsea.com t.a.v. Dhr. P. Tak en indien je aan ons profiel voldoet, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. De verdere procedure zullen we daarna bespreken.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.