Vacature Leraar / coach Nederlands in Nieuw-Vennep

Onderwijs

Over Herbert Vissers College

Naam school
Herbert Vissers College
Contactpersoon
Mevr. N. Klabbers
Plaats
Nieuw-Vennep
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Herbert Vissers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo bk, mavo, havo, atheneum, gymnasium en HVX (sinds schooljaar 18/19 wordt er gewerkt met een nieuwe onderwijsmethode, HVX. Die uitgaat van persoonlijke groei en waar leerlingen de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Met hulp van leraar / coaches werken leerlingen aan hun persoonlijke leerroutes voor Nederlands, Engels en wiskunde en aan projecten die zij zelf vormgeven en uitvoeren. Lees verder op onze website).
 
Het is een school met een christelijke grondslag, waar iedereen welkom is. Onderwijs volgen bij ons betekent respect hebben voor elkaars mening en onderlinge verschillen. Speerpunten in ons beleid zijn aandacht voor het talent dat in ieder kind zit en zorg voor elkaar. Momenteel hebben wij 1740 leerlingen en ruim 200 medewerkers, die gehuisvest zijn in drie gebouwen. 
 
Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn een school met hart voor de leerling en oog voor veiligheid en duidelijkheid. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Opleiden en Ontwikkelen heeft een prominente plaats in het personeelsbeleid. 
Het HVC is een gecertificeerde opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe docenten opleiden en stagiaires begeleiden.
 
De school is gevestigd in Nieuw-Vennep, centraal in het groeigebied Haarlemmermeer en is uitstekend bereikbaar. 

Vacature

Functietitel
Leraar / coach Nederlands 
Plaatsingsdatum
27-2-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
HVX
Binnen onze afdeling HVX wordt sinds dit schooljaar gewerkt met een nieuwe onderwijsmethode die uitgaat van persoonlijke groei en waar leerlingen de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Met hulp van docent-coaches werken leerlingen aan hun persoonlijke leerroutes voor Nederlands, Engels en wiskunde en aan projecten die zij zelf vormgeven en uitvoeren. Dat doen zij zonder lesrooster, vrijwel zonder cijfers en zonder bel die elke vijftig minuten gaat. Door de flexibele indeling van de leertijd kunnen leerlingen uitstromen met een diploma op het hoogst mogelijke niveau. Aan samenwerken en saamhorigheid wordt veel aandacht besteed. De dag wordt gezamenlijk gestart en geëindigd en de leerlingen kunnen hun dag zodanig organiseren dat ze thuis niet of nauwelijks huiswerk hoeven te maken. Meer informatie kunt u vinden op hvx.hvc.nl.

Vanwege de verwachte flinke groei van deze afdeling zoeken wij collega’s die ons team willen komen versterken. De minimale betrekkingsomvang is 0,8 fte.

Bij HVX maken jongeren met verschillende cognitieve niveaus en leeftijden deel uit van coachgroepen die bestaan uit maximaal 18 leerlingen. U gaat zich specifiek bezighouden met het coachen van de leerlingen uit uw coachgroep en u zet zich als vak-expert in bij het begeleiden in inspireren van leerlingen die kiezen voor projectonderwerpen die aansluiten bij uw expertise. De werkdag bij HVX begint iedere ochtend om 08.30 uur. Leerlingen werken van 09.00 tot 15.30 aan hun ontwikkeling, uw dagen als teamlid eindigen in het algemeen om 17.30 uur. Wij houden lunchpauze van 12.30 tot 13.15 uur. Één middag in de week is er een teambijeenkomst waar de voortgang van leerlingen wordt besproken en gezamenlijk wordt gewerkt aan ontwikkeling van ons onderwijs. 

Bekijk een impressie van wat de coachingsfunctie inhoudt door hier te klikken.

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
U bent in het bezit van een eerste of tweedegraads onderwijsbevoegdheid en wilt uw kennis gebruiken om het leren van jongeren te begeleiden en te stimuleren. In principe is iedere bevoegdheid voldoende, maar een bevoegdheid Nederlands, Spaans, natuurkunde, economie, geschiedenis of scheikunde is een pré. Het is belangrijk dat u zelfstandig kunt werken, helder communiceert en veel verantwoordelijkheid op zich wilt en kunt nemen. Uw voornaamste taak bij HVX is het coachen van leerlingen, hen begeleiden bij alle ups en downs die zij op hun leerroute tegenkomen of die u als coach zelf voor hen creëert. Als u daar nog geen ervaring mee heeft, kunt u dat van en met uw collega’s leren. Hebt u zich verdiept in HVX, en wilt u dolgraag hard werken om deze nieuwe onderwijsvorm te helpen slagen, dan zijn wij op zoek naar u.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij organiseren een vrijblijvende informatiesessie op maandag 25 maart 2019 16.30 uur voor iedereen die belangstelling heeft voor de vacature. Wij stellen het op prijs als u zich daar van tevoren voor aanmeldt via http://bit.ly/hvxvacature

Bent u geïnteresseerd, dan nodigen wij u uit om uiterlijk 1 april 2019 te solliciteren door een motivatiebrief en CV te adresseren aan team HVX. 

Als u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met Jorick Boll (leraar / coach HVX), telefoonnummer 06- 11511747, e-mail j.boll@hvc.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.