Lerarenopleiding Nederlands 2e graads

Zie voor open dagen, open avonden, meeloopdagen, sneak previews: www.voorlichting.hu.nl Met deze opleiding kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Organisatie

Share |
Organisatie Hogeschool Utrecht, Bachelor opleidingen thema Ond
Plaats Utrecht
Website http://www.bachelors.hu.nl
Beschrijving Een leraar moet veel weten over de inhoud van een vak. Ook moet je goed kunnen lesgeven en weten hoe je met jongeren omgaat. Het beroep van leraar is meer dan het totaal van deze onderdelen! Zo begeleid je ook leerlingen en organiseer je activiteiten als excursies. Zie je dit allemaal zitten? Word dan leraar in het voortgezet onderwijs bij Instituut Archimedes aan Hogeschool Utrecht.

Je grootste wens als leraar is dat je je leerlingen iets kunt meegeven voor later. Dat de kennis die je overdraagt, niet meteen weer vervlogen is. Laat ze daarom maar lekker bezig zijn: testjes doen, een toneelstuk schrijven, op excursie gaan. Want een goede leraar zorgt voor een prettige leeromgeving en daagt de leerlingen uit om zelf op zoek te gaan naar kennis. ‘Practice what you preach’, vinden we bij Instituut Archimedes. Ofwel: we geven zelf het goede voorbeeld. Bij de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs ben je daarom veel aan het doen. Zo ga je regelmatig op excursie of sta je als aspirant-docent voor de klas. Je brengt op een creatieve manier jouw kennis over op je leerlingen, zodat ze kunnen groeien.

Bij Instituut Archimedes kun je kiezen uit veertien opleidingen, verdeeld over drie clusters:
• Exact: biologie, natuurkunde, scheikunde, techniek, wiskunde.
• Welzijn, Zorg en Maatschappij: aardrijkskunde, geschiedenis, gezondheidszorg en welzijn,omgangskunde.
• Talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans.

Bij alle lerarenopleidingen staat de praktijk centraal: je leert en werkt tegelijk. Vanaf het begin van je studie werk je een dag per week op een school, je opleidingsschool. Instituut Archimedes heeft jarenlange ervaring in het opleiden van leraren voor het voortgezet onderwijs en beroeps- en volwasseneneducatie en werkt nauw samen met het werkveld. Je kunt zowel een bachelor- als masterdiploma bij Instituut Archimedes behalen.

Opleiding

Opleiding Lerarenopleiding Nederlands 2e graads
Omschrijving

Na de hbo Lerarenopleiding Nederlands van Hogeschool Utrecht heb je je tweedegraads lesbevoegdheid en kun je Nederlands geven in het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Tijdens deze studie doe je veel praktijkervaring op.

Netwerk: Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Sport vacatures  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures