Vacature Nederlands in Prinsenbeek

Onderwijs

Over Michaël college

Naam school
Michaël college
Contactpersoon
Dhr. Wijngaards
Plaats
Prinsenbeek
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
Mavo, HAVO, VWO
Beschrijving
Het Michaël college verzorgt voortgezet vrijeschool-onderwijs voor vwo, havo en mavo. De school is onderdeel van Scholengemeenschap Breda, unit Markenhage.

Naast de cognitieve ontwikkeling, wordt expliciet aandacht besteed aan de sociale ontwikkeling en de persoonlijkheidsvorming. Beide zijn volledig geïntegreerd in alle onderdelen van het lesprogramma. Jaarlijks zijn er werkweken, stages, jaarfeesten, gastlessen en projecten. Buiten de leervakken, zijn er veel kunst - en praktische vakken. De resultaten van de leerlingen van het Michaël college zijn uitstekend. De examencijfers liggen ver boven het landelijk gemiddelde.

Het vrijeschoolonderwijs begint Iedere dag, voor alle klassen, met ‘periodeonderwijs’. Periodeonderwijs is thematisch onderwijs dat in blokken van drie aaneengesloten weken wordt aangeboden. Dagelijks worden de eerste twee lesuren (100 minuten aaneengesloten) hiervoor gebruikt. Een drieweekse periode omvat dus 30 contacturen (elke dag de eerste twee lesuren)en voor de leerling daarnaast ongeveer evenveel uitwerkuren (huiswerk). In het periodeonderwijs worden geen vaste lesmethoden gebruikt.
 
Daarnaast zijn er vanaf het derde lesuur vaklessen in alle examenvakken. Een vakles duurt 50 minuten. Er wordt in alle vaklessen gewerkt met actuele lesmethoden (boeken; werkboeken en digitale media), maar tevens vanuit de vrijeschoolpedagogie.

Vacature

Functietitel
Nederlands 
Plaatsingsdatum
9-1-2017
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.38
Aantal uren
10
Omschrijving
Het Michaël college is per direct op zoek naar een docent Nederlands i.v.m. langdurige ziektevervanging.
 
Als docent Nederlands op het Michaël college geeft u invulling aan enkele vaklessen van de onderbouw op zowel mavo- als havo/vwo-niveau. Vanuit uw vakdeskundigheid stuurt en begeleidt u leerlingen in hun leerproces.


 

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Bij voorkeur bevoegde vakdocenten Nederlands, maar ook studerende belangstellenden kunnen solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Uw sollicitatie, kunt u tot uiterlijk 20 januari 2017, richten aan de heer M.P.C. Wijngaards, vestigingsdirecteur Michaël college, via de mail: info@michaelcollege.nl of via meesterbaan.nl. Voor nadere informatie: telefoon: 076 – 5431888, of www.michaelcollege.nI.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures