Vacature Docent Nederlands 1e/2e graad in Zaandam

Onderwijs

Over Pascal College

Naam school
Pascal College
Contactpersoon
Dhr. R.A. de Mink
Plaats
Zaandam
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
HAVO, VWO, Gymnasium
Beschrijving
 Pascal College is  een gewilde Christelijke school in de Zaanstreek. De leerling met zijn talent vormt er het uitgangspunt. Kwalitatief goed onderwijs moet nieuwsgierig en leergierig maken, stimulerend zijn en zo “jonge” mensen voorbereiden op hun participatie in onze (Europese) samenleving. De school is prestatiegericht, leerlingen moeten de  kans hebben te excelleren in  (extra) activiteiten of vakken; het beste uit zich zelf  halen.
Pascal College is een school waar medewerkers en leerlingen verantwoordelijkheid voor elkaar en voor hun
omgeving hebben, zodat een veilige leer- en leefwereld ontstaat, met maatschappelijke betrokkenheid. Medewerkers en leerlingen leren van en met elkaar en helpen elkaar. Leerlingen hebben “de mooiste tijd van hun leven” .
Medewerkers zijn professionals  met een voorbeeldfunctie, die om kunnen gaan met betekenisgeving en die vragen open willen benaderen. Zorgzaamheid en aandacht voor elkaar zijn belangrijk en herkenbaar.
Onze school in Zaandam is een kleinschalige, recent verbouwde en gemoderniseerde, stabiele school met ruim 930 leerlingen en ongeveer 100 medewerkers.
Nieuwsgierigheid is belangrijk. Zij vormt de basis van alles wat we als mens leren en in ons verdere leven kunnen gebruiken. Van onze leerlingen verwachten we dan ook nieuwsgierigheid: naar kennis, naar de ander, naar de wereld om hen heen. Daardoor zijn we in staat om talenten te ontdekken, die te ontwikkelen en leerlingen uit te dagen.
Aan de school de taak om die nieuwsgierigheid steeds weer te prikkelen. De school moet dan ook veel te leren en te beleven bieden. Daarvoor zijn inspirerende medewerkers, heldere afspraken, succeservaringen en gevoelens van welbevinden en veiligheid, onderling respect, van groot belang.

 
Bijzonderheden
Het Pascal College maakt deel uit van scholengroep ZAAM. ZAAM is een jonge organisatie die een breed aanbod verzorgt voor ruim 12.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs, variërend van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Een jonge organisatie zoekt, op de fundamenten van het verleden, naar de eigen kernwaarden. Die zijn verweven in wat we vinden en wat we doen. Gemeenschappelijke kenmerken van de scholen hebben we benut om onze missie en visie te verwoorden.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e/2e graad 
Plaatsingsdatum
28-11-2016
Met ingang van
maart 2017
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,5-0,7 fte
Omschrijving
Wij zoeken  een enthousiast en (voorkeur bij)  bevoegd collega Nederlands 1e graad of 2e graad.

Zwangerschapsverlof van een collega , tenminste tot het einde van het  lopende schooljaar,  is de reden van onze zoektocht naar die enthousiaste teamplayer, met bij voorkeur al enige ervaring in ook de bovenbouw van havo en vwo. De collega die (wellicht op termijn) ook wil bijdragen aan de (verdere) ontwikkeling van taalbeleid in onze school.
De collega die graag (in teamverband) wil meedenken en  meewerken om de "Internationalisering" in ons havo en vwo verder vorm te geven en die leerlingen nieuwsgierig wil maken en uitdagen.
De collega die "kwaliteit" hoog in het vaandel heeft en ook in staat is te refleceteren.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Vanwege het niveau van de lessen (ook  bovenbouw havo en vwo) gaat de voorkeur vooral uit naar een 1e grader of studerende hier voor.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Brief en  CV  heel graag per mail.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures